

7–12 March 2020

Opening Plenary, Review of ICANN66 Action Items and Overview of Sessions

Session 1 Monday, 9 March 2020 ICANN COMMUNITY FORUM

7–12 March 2020

How BEST to participate?

Adigo Dial-in Numbers: <u>https://www.adigo.com/icann</u> Zoom Dial-in Numbers: <u>https://zoom.us/zoomconference</u>

English Audio: http://stream.icann.org:8000/cun67-cozumel3-en.m3u French Audio: http://stream.icann.org:8000/cun67-cozumel3-fr.m3u Spanish Audio: http://stream.icann.org:8000/cun67-cozumel3-es.m3u

If you want your QUESTIONS/COMMENTS to be read out: Start your sentence with <QUESTION> and end it with <QUESTION> Start your sentence with a <COMMENT> and end it with <COMMENT>



Review our Expected Standards of Behavior when participating in ICANN Meetings.

Go to: http://go.icann.org/expected-standards

Review the ICANN Community Anti-Harassment Policy when participating in ICANN Meetings.

Go to: http://go.icann.org/anti-harassment



Do you have a question or concern for the ICANN Ombudsman?

Email ombudsman@icann.org to set up a meeting.



Agenda

- Welcome and Introductions (GAC Chair)
- ICANN67 Virtual Meeting Expectations (GAC Chair)
 - Meeting Planning Effort
 - Meeting Logistics
 - Review of Technical Capabilities (Support Staff)
- GAC Agenda for the Week (GAC Chair)
 - GAC Sessions
 - ICANN Meeting Cross Community Sessions of Interest to GAC Members
 - GNSO Meetings
 - Public Forums
 - Board Meeting
 - Early Updates
- Review of Notable GAC ICANN66 Action Items (GAC Chair)
 - Report on Progress Made
 - GAC Public Comments Since ICANN66
 - GAC Correspondence Since ICANN66
- Report on January 2020 SO-AC Chair LA Meeting Discussions
- Expectations For ICANN67 GAC Communique Drafting Process and Content (GAC Chair)





- ICANN67 Virtual Meeting Expectations (GAC Chair)
 - Review of Meeting Planning Efforts
 - Meeting Logistics (participant identification, meeting interventions, etc.)
 - Review of Remote Technical Capabilities (Support Staff)





GAC Agenda for the Week (GAC Chair)

- GAC Sessions
- ICANN Meeting Cross Community Sessions of Interest to GAC Members
- GNSO Meetings
- Public Forums
- Board Meeting
- Early Updates

					ICANN67 R	emote Sch	edule_Final (5March)						
UTC-5	UTC	UTC+8	Monday 9 M	arch (3)	Tuesday 10 March (4)		Wednesday 11 March (5)		Thursday 12 March (6)		UTC-5	UTC	UTC+8
08:45	13:45		Times on the schedule are in UTC		GAC Internal - Session Update Monday Update/Tuesday Preview 13:30-14:00		GAC Internal - Session Update Tuesday Update/Wednesday Preview 13:30-14:00		GAC Internal - Session Update Wednesday Update/Thursday Preview 13:30-14:00		08:00 08:15 08:30 08:45	13:45	21:15 21:30 21:45
10:15	14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30	22:00 22:15 - 22:30 - 22:45 - 23:00 - 23:15 - 23:30 -	Public Forum 1 (90 mins) 14:00-15:30		GNSO EPDP Phase 2 (1/2) 14:00-16:00		9. Public Safety WG Update (30 mins) 14:00- 14:30 10. New gTLD Subsequent Rounds Discussion (45 mins) 14:30-15:15 Break		Public Forum 2 (90 mins) 14:00-15:30		09:00 09:15 09:30 09:45 10:00 10:15	14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30	22:00 22:15 22:30 22:45 23:00 23:15 23:30
10:45	15:45	23:45	Break				11. Wrap up on New gTLD Sub Pro (30 mins) 15:30-16:00		Bre	ak	10:30	15:45	23:45
11:15 11:30 11:45	16:00 16:15 16:30 16:45 17:00	0:00 - 0:15 - 0:30 - 0:45 -	GAC Capacity Buildir (90 mins) 15:4		5. WHOIS and Data Protect (60 mins) 16:00-17		12 (a). ICANN67 Communique drafting (75 mins) 16:00-17:15	GNSO RPM (3/4) 10:45- 12:15	GNSO EPDP Phase 2 (2/2) 15:45-17: 45	GNSO Subsequent Procedures PDP WG (3/3) 15:45-17:45	- 11:00 - 11:15 - 11:30 - 11:45 - 12:00	16:00 16:15 16:30 16:45 17:00	0:00 0:15 0:30 0:45 1:00
12:45	17:15 17:30 17:45 18:00	1:15 - 1:30 - 1:45 -	GNSO Subsequent Procedures PDP WG (1/3) 17:15-18:45		GNSO Subsequent Procedures PDP WG (2/3) 17:00-18:30		13. Meeting with ALAC (45 mi 00	ins) 17:15-18:		reak	= 12:15 = 12:30 = 12:45 = 13:00	17:15 17:30 17:45 18:00	1:15 1:30 1:45 2:00
13:15 13:30 13:45	18:15 18:30 18:45	2:15 - 2:30 - 2:45 -			6. Follow up discussions on New			Break). ICANN67 Communique drafting (60 mins) 18:15-19:15		12 (e). ICANN67 Communique drafting (45 mins) 18:00-18:45		18:15 18:30 18:45	2:15 2:30 2:45
14:00 14:15 14:30 14:45	19:00 19:15 19:30 19:45	3:00 3:15 3:30 3:45	ICANN66 action items and overview of sessions (45 mins) 12:45-19:30 2. Update on current issues:	GNSO RPM (1/4) 13:45-15:15	gTLD Sub. Pro. (60 mins) 18:30- 19:30 Break	GNSO RPM (2/4) 13:30- 15:00	Break		14. GAC Wrap-Up		14:00 14:15 14:30 14:45	19:00 19:15 19:30 19:45	3:00 3:15 3:30 3:45
15:00 15:15 15:30 15:45	20:00 20:15 20:30 20:45	4:15 - 4:30 -	New gTLD Sub Pro (45mins) 19:30-20:15 Break 3org acquisition discuss	Break	7. Meeting with ICANN Board (60 mins) 19:45-20:45		12 (c). ICANN67 Communiq (75 mins) 19:30-20		(90 mins) 19:00- 20:45	GNSO RPM (4/4) 19: 45-20:45	15:00 15:15 15:30 15:45	20:00 20:15 20:30 20:45	4:00 4:15 4:30
	21:00 21:15 21:30 21:45	5:00 - 5:15 - 5:30 -	30-21:00 4. Preparation for meeting with the ICANN Board (60 mins) 21:00-22:00		Break 8. Plan for Communique Drafting (60 mins) 21:00-22:00		Break 12 (d). ICANN67 Communique drafting (60 mins) 21:00-22:00		Q & A with ICANN Organization Executive Team (60 mins) 20:45-21:45		- 16:00 - 16:15 - 16:30	21:00 21:15 21:30 21:45	5:00 5:15 5:30 5:45
17:00 17:15 17:30	22:00 22:15 22:30	6:00 - 6:15 - 6:30 -			GAC Plenary Sessions GAC Joint Sessions Community Sessions GAC Communique Non official ICANING7 Sessions		Offical times for ICANN67 09:00-17:00 (UTC-5) 14:00-22:00 (UTC)		ICANN Public Board Meeting (60 mins) 21:45-22:45		17:00 17:15 17:30	22:00 22:15 22:30	6:00 6:15 6:30
17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00	22:45 23:00 23:15 23:30 23:45 0:00	6:45 7:00 7:15 7:30 7:45 8:00									17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00	22:45 23:00 23:15 23:30 23:45 0:00	6:45 7:00 7:15 7:30 7:45 8:00





ICANN67 Remote Schedule

ICANN67 Remot	e Schedule_Final	(5March)
----------------------	------------------	----------

UTC-5	UTC	UTC+8	Monday 9 March (3)	Tuesday 10 March (4)	Wednesday 11 March (5)	Thursday 12 March (6)	UTC-5	UTC	UTC+8
08:00 08:15 08:30 08:45	13:00 13:15 13:30 13:45	21:00 - 21:15 - 21:30 21:45	Times on the schedule are in UTC	GAC Internal - Session Update Monday Update/Tuesday Preview 13:30-14:00	GAC Internal - Session Update Tuesday Update/Wednesday Preview 13:30-14:00	GAC Internal - Session Update Wednesday Update/Thursday Preview 13:30-14:00	- 08:00 - 08:15 - 08:30 - 08:45	13:00 13:15 13:30 13:45	21:00 21:15 21:30 21:45
09:00 09:15 09:30 09:45 10:00 10:15 10:30	14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30	22:00 22:15 22:30 22:45 23:00 23:15 23:30	Public Forum 1 (90 mins) 14:00-15:30 Break	GNSO EPDP Phase 2 (1/2) 14:00-16:00	9. Public Safety WG Update (30 mins) 14:00- 14:30 10. New gTLD Subsequent Rounds Discussion (45 mins) 14:30-15:15 Break 11. Wrap up on New gTLD Sub Pro (30	Public Forum 2 (90 mins) 14:00-15:30 Break	 09:00 09:15 09:30 09:45 10:00 10:15 10:30 	14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30	22:30 22:45 23:00 23:15 23:30
10:45 11:00 11:15 11:30 11:45 12:00	17:00	23:45 - 0:00 - 0:15 - 0:30 - 0:45 - 1:00 -	GAC Capacity Building Workshop (90 mins) 15:45-17:15	5. WHOIS and Data Protection Policy (60 mins) 16:00-17:00	GNSO RPM 12 (a). ICANN67 Communique drafting (75 mins) 16:00-17:15	GNSO EPDP Phase 2 (2/2) 15:45-17: 45 GNSO Subsequent Procedures PDP WG (3/3) 15:45-17:45	10:45 11:00 11:15 11:30 11:45 12:00	15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00	23:45 0:00 0:15 0:30 0:45 1:00 1:15
12:15 12:30 12:45 13:00 13:15 13:30 13:45	17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45	1:15 - 1:30 - 1:45 - 2:00 - 2:15 - 2:30 - 2:45 -	GNSO Subsequent Procedures PDP WG (1/3) 17:15-18:45	GNSO Subsequent Procedures PDP WG (2/3) 17:00-18:30	13. Meeting with ALAC (45 mins) 17:15-18: 00 Break 12 (b). ICANN67 Communique drafting	Break 12 (e). ICANN67 Communique drafting (45 mins) 18:00-18:45	12:15 12:30 12:45 13:00 13:15 13:30 13:45	17:30 17:45 18:00 18:15 18:30	1:30 1:45 2:00 2:15 2:30 2:45
14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15	19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15	3:00 - 3:15 - 3:30 - 3:45 - 4:00 -	1. Opening Plenary, review of ICANN66 action items and overview of sessions (45 mins) 18:45-19:30 2. Update on current issues: New gTLD Sub Pro (45mins) 19:30-20:15	gTLD Sub. Pro. (60 mins) 18:30- 19:30 (2/4) 13:30- 15:00 (2/4) (2/4	(60 mins) 18:15-19:15 Break 12 (c). ICANN67 Communique drafting (75 mins) 19:30-20:45	Break 14. GAC Wrap-Up (90 mins) 19:00- 20:45 GNSO RPM (4/4) 19:	14:00 14:15 14:30 14:45 15:00	19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15	3:00 3:15 3:30 3:45 4:00 4:15
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45	20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45	4:30 4:45 5:00 5:15 5:30 5:45	Break 3org acquisition discussion (30 mins) 20: 30-21:00 4. Preparation for meeting with the ICANN Board (60 mins) 21:00-22:00	(60 mins) 19:45-20:45 Break 8. Plan for Communique Drafting (60 mins) 21:00-22:00	Break 12 (d). ICANN67 Communique drafting (60 mins) 21:00-22:00	45-20:45 Q & A with ICANN Organization Executive Team (60 mins) 20:45-21:45	15:30 15:45 16:00 16:15 16:30	20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45	4:30 4:45 5:00 5:15 5:30 5:45
17:00 17:15 17:30 17:45 18:00	22:00 22:15 22:30 22:45 23:00	6:00 - 6:15 - 6:30 - 6:45 -		GAC Plenary Sessions	Offical times for	ICANN Public Board Meeting (60 mins) 21:45-22:45	- 17:00 - 17:15 - 17:30 - 17:45 - 18:00	22:00 22:15 22:30 22:45 23:00	6:00 6:15 6:30 6:45 7:00
18:15 18:30 18:45 19:00	23:15 23:30 23:45 0:00	7:15 - 7:30 - 7:45 - 8:00 -		GAC Joint Sessions Community Sessions GAC Communique Non official ICANN67 Sessions	ICANN67 09:00-17:00 (UTC-5) 14:00-22:00 (UTC)		18:15 18:30 18:45 19:00	23:15 23:30 23:45 0:00	7:15 7:30 7:45 8:00

Review of Notable GAC ICANN66 Action Items (GAC Chair)

- Report on Progress Made
- GAC Public Comments Since ICANN66
- GAC Correspondence Since ICANN66





- Report on January 2020 SO-AC Chair LA Meeting Discussions (GAC Chair)
- Expectations For ICANN67 GAC Communique Drafting Process and Content (GAC Chair)







7–12 March 2020

Opening Plenary, Review of ICANN66 Action Items and Overview of Sessions

Session 1 Monday, 9 March 2020